Koje su to sve aktivnosti u “Solidarnosti”?

Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite”Solidarnost” u Rumi , koja u svom sklopu ima dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, korisnicima pruža širok spektar aktivnosti. Pored hipoterapije koja je najnovija među aktivnostima, sa radom je počela i mala škola jahanja koja je sem korisnicima namenjena i svim ostalim zainteresovanim građanima, i to potpuno besplatno.


Korisnici  usluga svakodnevno posećuju dnevni boravak za decu, mlade i odrasle s smetnjama u razvoju. Tokom čitave godine, sem produženog boravka  imaju priliku da učestvuju u kreativnim radionicama, radnoj i okupacionoj  terapiji, hipoterapiji, i programima socijalne inkluzije sa rumskim javnim ustanovama i školama.


Hipoterapija je vrlo efikasna metoda u lečenju kako osoba sa različitim spektrom razvojnih poremećaja, tako je dobra i kod osoba u opštoj populaciji, jer mogu da se unaprede brojne funkcije koje predstavljaju problem kod dece i odraslih, ističu iz boravka.

Kako je ranije najavljeno iz lokalne samouprave, započela je i  mala škola jahanja usaradnji sa Udruženjem ljubitelja i odgajivača konja ” Vojin Puzić -Braca” iz Klenka koja je na raspolaganju svim zainteresovanim građanima, a ona se održava na manježu specijalizovanog  hipoterapijskog centra Horis u Rumi.

Sanja Mitrović