Aktivnosti u ustanovi Solidarnost

Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite”Solidarnost” u Rumi, koja u svom sklopu ima dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, korisnicima pruža širok spektar aktivnosti. Pored hipoterapije koja je najnovija među aktivnostima, sa radom je počela i mala škola jahanja koja je osem korisnicima namenjena i svim ostalim zainteresovanim građanima i to potpuno besplatno.

Korisnici usluga svakodnevno posećuju dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju. Tokom čitave godine, osim produženog boravka imaju priliku da učestvuju u kreativnim radionicama, radnoj i okupacionoj terapiji, hipoterapiji i programima socijalne inkluzije sa rumskim javnim ustanovama i školama. Hipoterapija je vrlo efikasna metoda u lečenju kako osoba sa različitim spektrom razvojnih poremećaja, tako je dobra i kod osoba u opštoj populaciji, jer mogu da se unaprede brojne funkcije koje predstavljaju problem kod dece i odraslih, ističu iz boravka.

Kako je ranije najavljeno iz lokalne samouprave, započela je i mala škola jahanja u saradnji sa Udruženjem ljubitelja i odgajivača konja ” Vojin Puzić -Braca” iz Klenka koja je na raspolaganju svim zainteresovanim građanima, a ona se održava na manježu specijalizovanog hipoterapijskog centra Horis u Rumi.

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: