Promocija knjige (Video)

U rumskom selu Žarkovac promovisana je knjiga “Ovo je moja zemlja” autora Veselina Šljivančanina, penzionisanog oficira Jugoslovenske narodne armije i Vojske Jugoslavije. Knjiga je document jednog vremena i svedoči o mnogo toga što se dešavalo pred živim svedocima, rekao je tom prilikom Šljivančanin.

Video: https://youtu.be/SxDaC8QwhsA

Na promociji je istaknuto da sam naslov knjige ” Ovo je moja zemlja ovde ja komandujem” je zapravo rečenica koju je tadašnji komandant Jugoslovenskih snaga u bici za Vukovar izgovorio. Knjiga je obljavljena pre četiri godine ali s obzirom na svoj sdadržaj koji privlači veliku pažnju javnosti , može se reći da njena promocija i dalje traje. 

Na promociji knjige govorio je i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. On je istakao da je nekadašnji oficir naše vojske i auto ove knjige uvek rado viđen u Sremu, o čemu svedoči I broj pristunih na promociji u rumskom selu Žarkovac.

Podsećamo, Šljivančanina je Haški tribunal progalsio krivim za zločin nad Hrvatima u Vukovaru” i osudio na 10 godina zatvora.  Posle 2. 434 dana provedena u pritvoru u Ševeningenu i izdržane dve trećine kazne izašao je na slobodu.

%d bloggers like this: