Završena manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” (Video)

“Dani Srpske u Srbiji” je manifestacija koja je svečano otovorena u Beogradu, 22. septembra i trajala je sve do juče, 29. septembra. Ova manifestacija je pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na uvek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali. 

Video: https://youtu.be/WJccEwG8ows

Tradicionalna manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji po deveti put, sinoć je svečano zatvorena u Novom Sadu.

Ove godine manifestacija je bila organizovana u ukupno 11 gradova u Srbiji. Pored Beograda i Novog Sada tu su između ostalog Subotica, Niš, Kragujevac i mnogi drugi gradovi i opštine.

Međusobni odnosi Srbije i Srpske, na svim poljima, su bolji nego ikada, istakao je na zatvaranju predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović,  brojne zajedničke aktivnosti poput borbe za očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma i obeležavanja dugo zaboravljenih datuma iz nacionalne istorije su samo neki od pokazatelja zajedničke saradnje i očuvanja saradnje ove dve zemlje.

Kroz različite programske aktivnosti podstiče se razmena kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavljaju se prirodne lepote, turistička mesta, ugostiteljstvo,  prezentuju se investicione mogućnosti i kao najbitnije učvršćuje se veza između srpskog naroda sa obe strane Drine.

Jovana Vlajsević

%d bloggers like this: