Gak: U Inđiji nije uvedena vanredna situacija! (Video)

Na zvaničnom instagram nalogu Opštine Inđija objavljena je informacija o pokušaju manipulacije građanima Inđije od strane političkih organizacija.

Video: https://youtu.be/V_KR9C4oMCA

Navedeno je, da pojedini šire lažne vesti da opštinski Štab za vanredne situacije krije informaciju od građana opštine Inđija da je proglašena vanredna situacija. Na teritoriji opštine Inđija nije proglašena vanredna situacija. Zaključak sa poslednje sednice  Štaba za vanredne situacije je da se stanje na terenu konstantno prati i da se mere usaglašavaju sa pokrajinskim i republičkim merama i u saradnji sa nadležnim Zavodom za javno zdravlje. Zdravlje i životi građana opštine Inđija nemaju cenu i ne smeju biti predmet za sticanje političkih poena, navodi se između ostalog u tom saopštenju.

Našoj televiziji je u regionalnom Zavodu za javno zdravlje rečeno da ne treba da zbuni podatak koji se može pročitati na sajtu Insituta za javno zdravlje Vojvodine da je u svim lokalnim jedinicama vanredna situacija, to se odnosi na broj obolelih.  Kako bi vanredna situacije bila proglašena u nekoj opštini ili gradu potrebno je da Štab za vanredne situacije sagleda sve okolnosti epidemiološke situacije u koje ne spada samo broj obolelih, nego i struktura obolelih, klinička slika, broj hospitalizacija i dr. Naravno, sve to mora biti usaglašeno sa pokrajinskim i republičkim merama zaštite od korona virusa, rekli su u Zavodu za javno zdravlje.