Udvostručen broj zaraženih (Video)

Praznike za nama obeležile su proslave i veselja sa velikim brojem okupljanja. Epidemiološke mere su slabo poštovane, kažu nadležni, a sve ovo je dovelo do velikog skoka broja obolelih od Korona virusa na teritroriji cele Srbije. U rumskoj Kovid ambulanti za samo jedan dan broj pozitivnih uvećan je duplo.

Statistika kaže da je na na teritoriji čitave Srbije, povećan broj pregleda, ali i broj pozitivnih na Korona virus. Građani se javljaju sa različitim simptomima, a novi sojevi virusa šire se sve brže. U rumskoj Kovid ambulanti beleže se velike gužve od ranih jutarnjih časova. Zbog povećanja broja pacijenata koji se javljaju sa simptomima trenutno je angažovano sedam lekarskih ekipa, od koji su četiri angažovane pre podne, a tri posle podne, ponedeljkom i petkom.

STANJE U KOVID AMBULANTI U RUMI
UKUPAN BROJ PREGLEDA: 233
BROJ PRVIH PREGLEDA: 110
BROJ KONTROLNIH PREGLEDA: 123
BROJ POZITIVNIH 72

Ispred Kovid ambulante u Rumi velike su gužve, a među osobama koje su se javile lekaru mogu se videti pripadnici svih starosnih grupa.

Nadležni očekuju da će broj zaraženih osoba korona virusom nastaviti da raste i podsećaju da je jedina zaštita vakcinacija i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=qD3n4kcuWu0

Sanja Mitrović