Pokloni za prvu bebu (Video)

Prvorođena mitrovačka beba u novoj 2022. godini je devojčica Natalija Petrović. Devojčica je rođena juče u 4.17 h u porodilištu u Sremskoj Mitrovici. Porođaj je prošao bez komplikacija, a mama i beba se dobro osećaju. Gradonačalenica Svetlana Milovanović je tim povodom porodici uručila poklone.

Natalija je prva beba u Sremkoj Mitrovici, ali i prva beba u porodici Petrović. Kako ističe ponosni otac, sa 3 kilograma i 690 grama, dugačka 51 centimetar, Natalija je jedna od najkrupnijih beba u porodilištu. Natalija je rođena 2. januara u 4 sata i 17 minuta, a na svet ju je donela Jelena Tomašević. Porođaj je prošao bez komplikacija.

Za prvorođenu bebu, grad je, tradicionalno, kao i svake godine, obezbedio poklone. Gradonačelnica Svetlana Milovanović je ponosnom ocu uručila poklone i čestitala mu dolazak ćerke na svet.

U cilju podsticanja nataliteta, ali i bezbednosti najmlađih u saobraćaju, sprovešće se akcija poklanjanja autosedišta početkom svakog meseca svim mitrovačkim bebama rođenim u prethodnom mesecu.

Podsetimo na to da od 1. januara 2022. godine država za svako prvorođeno dete obezbeđuje 300. 000 dinara, jednokratno i paušalno 5. 000 dinara.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=7aPqD8nb0oU

Dejana Kovačević