Sanader novi predsednik Skupštine, dva odbornika napustila GG “Grad za sve nas” (Foto+Video)

Novi predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica je Vladimir Sanader, dugogodišnji politički i javni radnik, nekadašnji gradonačelnik Mitrovice. Za njegovog zamenika izabran je Stefan Vučić obojica su predlog izborne liste “Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra” koja je odnela apsolutnu pobedu na izborima 2. Juna. Izabrani su sekretar I zamenik sekretara Skupštine, a tokom sednice vođena je i žustra rasprava s obzirom da su dva odbornika opozicione grupe “Grad za sve nas” dali ostavke i napustili tu grupu.

Potvrđeni mandati odbornika, položena svečana zakletva, a potom i tajnim glasanjem izabrani predsednik i zamenik novog skupštinskog saziva. Za predsednika Sanadera i zamenika Vučića glasali su odbornici vladajuće koalicije. U svom prvom obraćanju oni su najavili nastavak politike razvoja grada i poštavanje demokratskih principa u skupštinskoj sali.

Nastavak konstitutivne sednice obeležila je i žustra rasprava koja je usledila nakon odluke dva odbornika opozicione grupe “Grad za sve nas” da napuste tu grupu i podnesu ostavke na mesto odbornika.

Potom se sa govornice obratila i Aleksandra Popović koja je rekla da je optužena da podriva rad grupe u kojoj je provela 4 godine i prvi put u javnost iznela podatak o razgovorima vlasti i opozicije u Mitrovici.

Na ove navode reagovao je odbornik “Grada za sve nas” Petković I demantovao da je bilo razgovora sa naprednjacima.

Nakon sednice upitan da prokomentariše novonastalu situaciju i razreši dilemu da li se sastajao sa Petkovićem ili ne i zašto Nedimović je kratko odgovorio.

Posle ostavki Skuština je nastavila zasedanje sa 58 odbornika. U nastavku izabrani su predsednici i zamenici predsednika više skupštinskih odbora.