Počela konstitutivna sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica (Foto+Video)

Počela konstitutivna sednica Grada Sremska Mitrovica kojom predsedava najstarija odbornica Rada Savić sa izborne liste “Aleksandar Vičić – Sremska Mitrovica sutra”. Dnevnim redom je predviđen između ostalog, izbor članova Verifikacionog odbora, razmatranje izveštaja Izborne komisije Grada, razmatranje izveštaja Verifikacionog odbora o potvrđivanju mantada odbornika, polaganje zakletve, izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica, postavljenje sekretara i zamenika sekretara, kao i izbori i imenovanja.  Da podsetimo, u novom sazivu Skupštine Grada Sremska Mitrovica od 61 odbornika većinu ima Izborna lista „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra“ 39 odbornika, lista „Grad za sve nas – Vladimir Petković“ 14, Sremska Mitrovica protiv nasilja 5 i lista dr Savo Manojlović – I ja sma Mitrovica 3 odbornika.  Naprednjaci mogu sami da formiraju vlast, svojevremo je izjavio nosilac pobedničke liste Branislav Nedimović, ali su spremni i na razgovor sa onima koji su prešli cenzus.

Prisutnih 60 odbornika Skupštine Grada Sremska Mitrovica danas je položilo zakletvu.

Za predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica predložen je Vladimir Sanader, dugogodisnji politički i javni radnik u Mitrovici.

Za zamenika predsednika Skupštine Grada predložen je Stefan Vučic sa liste “Aleksandar Vučic – Sremska Mitrovica sutra”.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica odbornik Željko Duma sa liste “Grad za sve nas – Vladimir Petkovic” obratio se odbornicima i saopštio da zbog neslaganja, kako je rekao unutar GG podnosi ostavku i vraća mandat.

Odbornica grupe “Grad za sve nas – Vladimir Petković” Aleksandra Petković je podnela ostavku na mesto odbornika i vratila mandat GG. Ona je sa govornice iznela niz konkretnih primera zbog kojih se više ne slaže sa politikom te grupe, ali i prvi put progovorila o pregovorima, kako je rekla između vlasti i te grupe.

Tajno glasanje za izbor predsednika i zamenika Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Izabran predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Vladimir Sanader i zamenik predsednika Skupštine grada Stefan Vučić.

Za sekretara i zamenika sekretara Skupštine grada izabrani su Miloš Miškovic i Jelena Popovic.