JKP “Vodovod” spremno dočekuje leto, apeluju na racionalnu potrošnju vode (Video)

Javno komunalno preduzeće “Vodovod” iz Sremske Mitrovice spremno dočekuje leto kada se očekuje prekomerna potrošnja vode u odnosu na ostatak godine kada je potrošnja optimalna. Kako ističu iz ovog preduzeća, kapaciteti i funkciolanost komletnog sistema vodosnabdevanja su optimalni i na najvišem stepenu pouzdanosti.

Visoke letnje temperature neretko iniciraju i neracionalnu potrošnju vode, zbog čega JKP “Vodovod” i pre početka leta vrše pripremne radove, a službe su u pripravnosti 24 časa kako bi se oktlonili potencijalni kvarovi koji mogu ugroziti vodosnabdevanje.

Mitrovčani su svesni potencijalnih neprilika u kojima se mogu naći usled prekomerne potrošnje vode tokom leta, zbog čega se trude da racionalno koriste gradsku vodu.

Povremene kiše povoljno utiču i na trenutnu situaciju sa vodonabdevanjem, gde se može govoriti o umerenoj potrošnji iako su po prvi put dnevna i noćna potrošnja vode izjednačene, dok se u predstojećem letnjem periodu očekuje da ta potrošnja bude uvećena i do dva puta.

Iz JKP “Vovodov” upućuju apel na sve potrošače da u narednim mesecima racionalno troše gradsku vodu kako ne bi došlo do havarije koja podrazumeva prekid vodosnabdevanja nekada i u dužem vremenom periodu. 

Katarina Perić Jovanović