Takmičenje recitatora u Inđiji (Video)

U Narodnoj biblioteci Inđije u organizaciji Zavičajnog društva ” Đorđe Vojnović” i Srednje škole “Dr Đorđe Natošević” u Inđiji održalo se 6. po redu takmičenje ili smotra recitatora za studente i srednjoškolce Srbije. Na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je 70 takmičara.

Mladi biseri recitovanja iz svih krajeva Srbije na jednom mestu, a to mesto je Narodna biblioteka u Inđiji, a povod smotra recitatora za studente i srednjoškolce koje se održalo po 6. put i koje je ove godine okupilo do 70 takmičara.

Pred sastavom žirija za ocenjivanje se nije našao lak posao, naprotiv studenti i srednjoškolci smenjivajući se i svojim nastupima ostavljali su na žiri posebne utiske i vidove oduševljena.

Organizatori takmičenja u recitovanju je Zavičajno društvo “Đorđe Vojnović” kao i Srednja škola dr “Đorđe Natošević” iz Inđije, čiji profesori i članovi su se potrudili da sam program takmičenja koji se sastojao iz dva dana, polufinale i finale prođe u najboljem redu.

Podsećamo da se ovo takmičenje prethodnih godina održavalo u Vrnjačkoj Banji,vda bi po odluci organizatora takmičenje od pre tri godine bilo prebačeno u Inđiju. A apsolutni pobednik ovogodišnje smotre recitatora je Svetlana Cvetković student Filozofskog fakulteta iz Novog Sada.

Aleksandar Krkobabić