Otvorena Božićna manifestacija u Inđiji (Foto+Video)

Otvorena je druga po redu Božićna manifestacija u centru Inđije, koncertom orkestra “Božićni tamburaši”. Tokom četiri dana trajanja manifestacije postavljene su izlagačke kućice i bina na kojoj će biti organizovan muzički program. Božićna ulica je otvorena od 17 do 22 sata, organizatori manifestacije su Opština Inđija i Turistička organizacija opštine Inđija.

Božićni festival u Inđiji postaje lepa novogodišnja tradicija. Drugu godinu zaredom u centru Inđije svi inđinčani kao i gosti mogu da uživaju u čarima ovog festivala koji je započet i zvanično 2.januara, ovakav tip manifestacije u ovom zimskom periodu je baš nešto što je trebalo Inđiji, tvrde posetioce.

Prvog dana na otvaranju festivala publici se predstavio tamburaški orkestar pod nazivom “Božićni tamburaši”, a i ove godine tu su ukrašene kućice u kojima se mogu naći sve domaće radinosti, i rukotvorine lokalnih proizvođača, tu su se mogla naći i vina, kao i razne vrste meda, a moglo se štošta prezalogajiti ali i popiti i ugrejati preko čaše kuvanog vina. Ovaj festival osim dobrog druženja i pružanja zanimacije građanima ima za cilj i dobru promociju upravo lokalnih proizvođača.

Bilo je tu i slatkih kućica,na kojima su Inđijski pčelari svim prisutnima prikazali proizvode od meda.

Božini fest traje do petka 5. januara, do tada u svim danima trajanja svako veče će se svim prisutnima predstaviti određena lokalna muzička grupa i orkestar. Satnica trajanja festivala je od 17 do 21 čas. 

Aleksandar Krkobabić