Podrška bračnim parovima (Video)

Opština Pećinci u 2023. sprovela je podršku mladim bračnim parovima, sa ciljem da oni ostanu u opštini i tu stvaraju svoje porodice. Od avgusta do decembra isplaćeno je 37 naknada parovima koji su stupili u brak. Predsednik Opštine Siniša Đokić posetio je mladi bračni par Gordić iz Donjeg Tovarnika i uručio im novčanu podršku u iznosu od 50 hiljada dinara.

Katarina i Jelenko Gordić iz Donjeg Tovarnika venčali su se u oktobru ove godine. Kako kažu, odlučili su da ostanu u svom rodnom mestu i tu zasnuju porodicu, a prinovu već isčekuju na proleće. Smatraju da je svaki vid podrške mladim bračnim parovima značajan za početak zajedničkog života.

Prioritet Opštine Pećinci jeste da više mladih ostaje, stoga se konstantno radi na unapređenju uslova kao i pružanju pomoći kako bi se poboljšao prirodni priraštaj.

Pored ovog vida podrške bračnim parovima, roditelji za svako novorođenče dobijaju novčanu naknadu u iznosu od 40 000 dinara. Takođe, ono što će biti novo od iduće godine biće besplatan vrtić za sve mališane sa teritotrije Opštine Pećinci dodao je Đokić.

Jovana Stupar