Infrastrukturna ulaganja u Noćaj (Video)

Selo Noćaj  obeležio je period infrastruktunih unapređenja, investicije i radove koje je Mesna zajednica Noćaj izvela uz pomoć Grada Sremska Mitrovica. Mnogi projekti su uspešno završeni, dok se za narednu godinu najavljuje kontinuirani rad na dalje unapređenju infrastrukture I izgradnji novih objekata. Više od 10 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju škole i fiskulturne sale od strane Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i Grada Sremska Mitrovica.

Aktivan period unapređenja sela Noćaj tekao je cele 2023. godine koji su poboljšali životni standard svih meštana sela. Radovi na putnoj infrastrukturi doveli su do značajnih promena, kao i rekonstrukcija krova fiskulturne sale, vrtića i celokupnog mobilijara, kao i asfaltiranje puteva.

Ove godine završava se oko 4km atarskih puteva, a jedan od prioriteta  jeste put do Novog groblja i parking kao i drugi atarski putevi gde su radovi uveliko u toku. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara.

6 miliona 436 hiljada dinara uloženo je u rekonstrukciju škole od strane Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, a Grad Sremska Mitrovica platio PDV, dok je za rekontrukciju krova fiskulturne sale uloženo je 3,5miliona dinara.       

Neki od planova za narednu godinu su autobuska stajališta, obnova starih i izgradnja dva nova stajališta, izgradnja kapele, renoviranje krova ambulatne, kao i renoviranje vrtića i kako su nam rekli postoji mogućnost izgradnje još jednog vrtića u selu. U planu je da se obnovi i jedan od najvećih znamenitosti sela Noćaj, česma, kao i rad na Parohijskom domu.

Katarina Marjanović