Karavan “Bezbednost počinje sa tobom” (Video)

Organizovan karavan pod sloganom “Bezbednost počinje sa tobom” na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici u cilju edukacije i povećanja bezbednosti u saobraćaju. U odnosu na prethodnu godinu podaci pokazuju da se broj poginulih i povređenih lica, kao i broj saobraćajnih nezgoda znatno smanjio,  ida su očekivanja da se u narednom periodu postigne istorijski minimum broja stradalih u saobraćaju, ističu nadležni.

U centru Sremske Mitrovice posetioci su imali priliku da se upoznaju sa jednom od kampanja Agenciije za bezbednost u saobraćaju, kao i svim važnim pitanjima u vezi sa odgovornim i bezbednim ponašnjem u saobraćaju, da se informišu o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa, vožnjom pod dejstvom alkohola, kao i posledicama upotrebe mobilnog telefona u vožnji.

Dobra saradnja lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica  zajedno sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju i u prethodnom periodu su kroz niz edukacija mladih sprovodili zajedničke aktivnosti  na povećanju bezbednosti lica.

Performans koji je danas prvi put na ovakav način sproveden u centru Sremske Mitrovice prikazao je jasnu sliku posledica saobraćajnih nezgoda, gde je u proteklih devet meseci registrovano 865 saobraćajnih nezgoda u Sremskoj Mitrovici.

Katarina Marjanović