Pokrajinski sekretar Basta posetio Šid

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisani multifunkcionalni košarkaški teren u Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u Erdeviku, u opštini Šid.

Za rekonstrukciju terena resorni sekretarijat opredelio je 3,2 miliona dinara, dok je Opština Šid učestvovala u projektu sa sredstvima u vrednosti od gotovo 360.000 dinara.

„Nastavićemo, u partnerstvu sa Opštinom Šid, sa obnovom sportskih terena i u ostalim manjim sredinama u toj lokalnoj samoupravi. Kada je u pitanju ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu, nastojimo da napravimo što bolje uslove našoj deci i našim sportistima“, rekao je Basta.

Na košarkaškom terenu u OŠ „Sava Šumanović“ postavljena je nova multifunkcionalna podloga, obeležene su linije i montirane dve čelične košarkaške konstrukcije sa tablama od pleksiglasa i zglobnim obručima.

Sekretar Basta je danas posetio i Bokserski klub „Pikaso“ u Šidu, gde je bokserima dodelio opremu za trening i takmičenja. Poseti je prisustvovao i predsednik Bokserskog saveza Vojvodine Željko Mrdaković, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.