Bez većih promena cene ribe na rumskoj pijaci (Video)

Period je slava i bliži se božićni post te su pripreme u toku. Prema navodima nekih medija cena ribe je u pojedinim mestima u Vojvodini skočila i za sto odsto, stoga naša ekipa je proverila kakva je situacija sa cenana ove namirnice u Sremu. 

Kako je petak i sezona slava ispred ribarnice na rumskoj pijaci zatičemo veći broj kupaca. Kako kažu ribu redovno kupuju, a promenu cene nisu primetili kod svog prodavca iako su čuli da cena ribe raste.

Vitrine ribarnice dobro su snabdevene kako svežom rečnom ribom tako i morskom. U ovom periodu godine povećana je potražnja za ovom namirnicom, kažu rumski prodavci. A najčešće se pazari šaran i pastrmka.

U Rumi se cena ribe nije drastično menjala od uskršnjeg posta do danas, kažu prodavci, čak se cena i stabilizovala u odnosu recimo svinjskog mesa po kasabnicama objašnjavaju.

 Tokom sezone slava i Božićnog posta potražnja je povećana, pa kako kažu ovdašnji prodavci na vreme se treba snabdeti. O promeni cene ne govore, tako da je po onome što smo zatekli i u poređenju sa cenama ribe iz okruženja njena cena u Rumi i dalje nepromenjena.

Jovana Stupar