Počela rekonstrukcija pozorišta (Video)

Posle skoro pola veka počela je rekonstrukcija gradskog pozorišta u Sremskoj Mitrovici. Radove su danas obišli Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa saradnicima. Reč je o zajedničkom projektu Pokrajine i Grada za koji je obezbeđeno 200 miliona dinara. Rok za završetak radova je godinu dana.

Radovi koji su počeli obuhvataju sanaciju pozorišne sale , renoviranje velike scene ulaza i hola, u kasnijoj fazi radiće se rekonstrukcija sanitarnih čvorova a zatim će se raditi popravci krovne rekonstrukcije. Kako je tokom obilaska istakao pokrajinski premijer za ovaj projekat obezbeđena su sredstva na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja za koja je Grad Sremska Mitrovica aplicirao.

Zgrada Pozorišta „Dobrica Milutinović“ datira iz 40-ih godina prošlog veka i nije odolela zubu vremena. Nakon rekonstrukcije ova ustanova kako kaže gradonačelnica Svetlana Milovanović, imaće veliku vrednost  i za generacije koje dolaze.

Mitrovačko pozorište je profesionalno pozoriste  sa dugom tradicijom negovanja profesionalnog i amaterskog glumačkog stvaralaštva.. Domaćin je mnogih kulturno – umetničkih programa, poput Festivala besedništva. Dok traju radovi pozoriste je zatvoreno a ocekivano je da ce ponovo vrata za svoju publiku otvoriti za godinu dana.

Sanja Mitrović