Održana izložba rasnih golubova u Sremskoj Mitrovici (Video)

Izložba golubova evropskih, ruskih i srpskih rasa tradicionalno je održana u magacinu “Uljarice” u Sremskoj Mitrovici. 86 učesnika izložilo je 46 rasa golubova i još jednom dokazalo da je golubarstvo u Sremu tradicija koja ne jenjava.

I ove godine u  magacinu “Uljarice” okupili su se ljubitelji i odgajivači  golubova kako bi pokazali svoje najbolje primerke.  86 izlagača izložilo je po nekoliko primeraka od  ukupno 46 rasa golubova i to  evropskih, ruskih i srpskih rasa.

Obzirom da je u pitanju evropska izložba , prisustvovale su i sudije iz Srbije, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Srpsko golubarstvo kao i do sada dobilo je sve pohvale za kvalitet izloženih primeraka. 

Kao i do sada, dvodnevnu izložbu je organizovao klub odgajivača ukrasnih i sremsko-mitrovačkih golubova ” Sremsko – mitrovački prevrtač”, povodom dana oslobođenja Sremske Mitrovice u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Veliku zahvalnost izrazio je Kovačić, i Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji su ove godine pomogli da se tradicija održavanja ove izložbe nastavi.

Sanja Mitrović