Novi mamograf u inđijskom Domu zdravlja (Video)

Inđijski Dom zdravlja od danas ima novi digitalizovan mamograf. Cilj je zanoviti svu zdravstvenu opremu, kažu iz ove ustanove. Vrednost ove investicije je 15 i po miliona dinara, a sredstva su odobrena sa pokrajinskog nivoa vlasti.

Mira Stanic iz Inđije imala je karcinom dojke , kako se susrela sa ovom bolesti kaže da su redovni pregledi neophodni, a mogućnost da se to uradi u domu zdravlha u Inđiji je velika olakšica za sve žene.

U Domu zdravlja u Inđiji već postoji jedan mamograf, a nabavkom novog unaprediće se preventivni pregledi, naveo je direktor Đorđević i dodao da se i u narednom periodu nastavlja saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo nastaviti.

Jedan od prioriteta Opštine Inđija jeste zdravstvo tako da se konstantno radi na unapređenju uslova lečenja za sve građane. Nova oprema, sanitetska oprema i pre svega stručno medicinsko osoblje su ključni za ovu oblast.

Pored ovog aparata dom zdravlja dobio je i novi intraoralni rentgen aparat koji je digitalni. Za narednu godinu planira se nabavka novih sanitetskih vozila kao i ultrazvučnog aparata za ginekologiju, kaze direktor Đorđević.

Jovana Stupar