Sremska Mitrovica obeležava Dan grada i gradsku slavu Mitrovdan (Video)

Povodom Mitrovdana,  Dana grada i gradske slave Sremske Mitrovice u Sabornom hramu je služena sveta arhijerejska liturgija, kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i veliki broj Mitrovčana.  Posle crkvenog obeležavanja, u večernjim satima na Svečanoj akademiji  biće uručena najviša gradska priznanja, Novembarske nagrade i plakete.

U Sabornom hramu Svetog  Dimitrija održana je sveta arhijerejska liturgija i sečen je slavski kolač. Bogosluženju su prisustvovali gradonačelnica Svetlana Milovanović i predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović sa saradnicima,kao I veliki broj Mitrovčana.

Nakon liturgije, litija je prošla centralnim gradskim ulicama. Na spomenik prvom gradonačelniku Mitrovice Ćiri pl. Milekiću položeni su venci i cveće. Okupljenima su se na današnji dan obratili I nekadašnji predsednici koji su vodili opštinu, odnosno od  2004.  Grad Sremsku Mitrovicu.

Povodom Mitrovdana biće uručene i tradicionalne Novembarske nagrade i plakete. Ovog puta nagrade za dostignuža dobiće 7 pojedinaca, a plakete 5 dobitnika.

Gradska uprava je odlučila da povodom Mitrovdana parking na teritoriji Grada bude besplatan za sve

Katarina Marjanović