Moguća revizija slučaja pogibije Dušana Mićića (Video)

Naša televizija saznaje da bi Tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici moglo da pokrene reviziju predmeta o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastaradao 18- godišnji mladić Dušan Mićić iz Sremske Mitrovice, a koja se dogodila pre skoro pet godina. Na osnovu revizije postupka, postoji mogućnost da se podigne optužnica protiv vozača koji je usmrtio mladića i da se sudski proces  pokrene.

Za majku su ovo bile teške godine borbe. Njenog prvenca usmrtio je automobil, kojim je upravljao njegov vršnjak i to na samo 200 metara od kuće. Četiri i po godine, slučaj stoji u mestu i niko nije proglašen krivim, ovako svoju ispovest započinje majka nastradalog Dušana.

Saobraćajna nesreća se dogodila u junu 2019. godine u ulici Stevana Sremca, kada je na Dušana Mićića koji je vozio bicikl naleteo mladić automobilom marke „BMW“. Dušan je od povreda preminuo u bolnici.

Istu ili sličnu sudbinu, nažalost doživeli su i drugi roditelji u Srbiji. Oni organizovani u Udruženje roditelja dece stradale u saobraćaju, koje za cilj ima da odgovorni za tragedije odgovaraju po zakonu razgovaraili su sa ministrima, ali i sa predsednikom države. Obećana im je pomoć.

Razmatra se mogućnost da se pokrene revizija predmeta, a Dušanova majka se nada da će do kraja godine biti podignuta optužnica protiv vozača koji je usmrtio njenog sina. Ovaj slučaj, kao da bi mogao da potvrdi izreku, da je pravda spora, ali dostižna.

Katarina Marjanović