Održane 60. ulične trke u Sremskoj Mitrovici (Video)

Veliki broj učesnika okupilo se na 60im   jubilarnim trkama ulicama Sremske Mitrovice, jos jednoj manifestaciji u sklopu Novembarskih dana. Ni kiša koja je padala nije sprečila trkače i sportske entuzijaste da istrče kompletnu trku.

 Gradsko jezgro bilo je danas poprište velikog atletskog događaja. Ulične trke  okupile su veliki broj takmičara svih generacija. Pravo takmičenja imali su učersnici sa teritorije grada  a održane su i trke vojske i policije. Ipak, najglasniju publiku imali su mitrovački mališani koji su i po kiši pokazali sportski duh.

Ova manifestacija održava se jubilarni šezdeseti put, i pokazatelj je koliko Sremska Mitrovica neguje sportsku kulturu, naročito kada je reč o atletici.

Posle svake održane trke proglašeni su pobednici i dodeljene su nagrade . Pojedinačni pobednici dobili su medalje a za ekipne pobednike upriličeni su i pehari.

Ulične trke deo su manifestacije Novembarski dani, meseca u kome Mitrovica obeležava oslobođenje u oba svetska rata.  Sremska Mitrovica poznata je kao grad atletike, a ulične trke organizovane su od strane Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa ustanovom Atletski stadion, Atletskim klubovima Srem i Sirmijum  i zborom atletskih sudija.

IKao i svake godine održana je i memorijalna trka “Milovan Lazarević – Ćaza” u znak sećanjana rano preminulog atletičara kluba Srem koji je 14 puta bio pobednik na trkama. To je trka  omladinaca srednjih škola na 1200 metara.

Sanja Mitrović