Pritužbe stanara rumskih stambenih blokova na profesionalne upravnike (Video)

Ovih dana  stanari pojedinih zgrada oglasili su se nezadovoljni postupanjem i ponašanjem pojedinih profesionalnih upravnika stambenih zajednica. Tragom te informacije, Sremska je pokušala da sazna o čemu se radi?

Stanari stambenog bloka kod pijace pred našom kamerom izneli su pritužbe, nezadovoljni radom profesionalnih upravnika.

U vezi sa iznetom pritužbom stanara mi smo pozvali profesionalnog upravnika, koji je zadužen za ovaj stambeni blok. On je potvrdio da je upoznat s tim, ali nije želeo da se javno oglašava.

U vezi sa ovim slučajem oglasila se i Opština Ruma, koja se ogradila od postupanja i ponašanja istih. Opština je izdala i zvanično saopštenje u kom je istaknuto da profesionalni upravnici nisu deo opštinke Uprave, niti da im opština preko službi izdaje naloge za postupanje. Pozivanje  profesionalnih upravnika na Opštinu Ruma, pretnje, ucene i zastrašivanje stanara stambenih zajednica, predstavlja krivično delo i svako ko je doživeo sličnu neprijatnost, može to da prijavi policiji ili javnom tužilaštvu.

Svaki pojedinac ima pravo da se obrati nadležnim državnim organima, između ostalog i da podnese krivičnu prijavu u slučaju da smatra da je došlo do povrede zakona i štete usled nepravilnosti u radu održavanja i upravljanja stambenom zajednicom, navedeno je u saopštenju Opštine Ruma.

Jovana Stupar