Nova fabrika u Sremskoj Mitrovici (Video)

Još jedna kompanija prepoznala je privredni ambijent Sremske Mitrovice te je svoj proizvodni pogon izgradila u jednoj od mitrovackih industrijskih zona. Novi pogon fabrike za proizvodnju filtera “Tara”, čija je izgradnja pocela pre dve godine, započeo je, takozvanu, prelaznu proizvodnju.

Kompanija  “Tara filters”  u Sremskoj Mitrovici prostire se na 5500 m2, dok sam proizvodni pogon zauzima 1434 m2.  Ovi filteri se mogu koristiti u prečišćavanju vode u bazenima, komunalnim postrojenjima za prečišćavanje vode za piće ili za prečišćavanje tehničkih, procesnih ili otpadnih voda. Pogodni su i za primenu u tekstilnoj, hemijskoj, farmaceutskoj, poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji gde god je potrebna mehanička filtracija.Proizvodnjom filtera trenutno se bavi 25 zaposlenih.

Temelji fabrike nikli su pre dve godine. “Aleks inzenjering” iz Zemuna i partnerska firma  “AS-Holding AG” iz Švajcarske zbog povoljne klime za prosirenje posla, izabrali su bas Sremsku Mitrovicu

Planovi su veliki, ali ne i nedostizni. U planu je početak proizvodnje u planiranom kapacitetu, kao i zaposljvanje novih radnika. Za sledecu godinu  “Tara filters” planira da podigne broj zaposlenih na 60.

Sanja Mitrović