Gde su i šta rade bivši predsednici opština? (Video)

Sremska televizija će u narednom periodu raditi serijal priloga „Gde su i šta rade bivši predsednici opština i gradonačelnici u Sremu“.  Neki od njih su se potpuno povukli iz politike, otišli u penziju, okrenuli su se nekim drugim poslovima… Ima i onih koji su i dalje ostali prisutni u javnom životu Srema.

Zoran Miščević  je pre skoro dve decenije, u oktobru 2004. zakoračio iz Mačvanske u Sremsku Mitrovicu kao predsednik Opštine.  Vreme tranzicije i promena, tražilo je brza i kvalitetna rešenja za probleme, seća se Miščević. Za dotrajalu infrastrukturu u centru  tada su samodoprinosom obezbeđena  sredstva za novi gradski trg. U početku kritikovan, a kasnije proglašen za jedna od najmodernijih trgova u Sremu

Sa ponosom Miščević danas priča o još dostignuću u vreme njegovog mandata.  Mitrovica je dobila prvi Atlestki stadion u Srbiji čija je gradnja započela 2006., a završena je godinu dana kasnije.

Danas pred kapijama preduzeća koja upošljava oko hiljadu radnika Miščević se seća kako nije bilo lako biti predsednik opštine u kojoj veliki giganti gase proizvodnju, ljudi ostaju bez posla, na ulici …očekuju pomoć. Dolazak tada Melera, danas Itona otvorio je novu stranicu u mitrovačkoj privredi.

Interesantno je, da je Mitrovici krajem 2007. godine vraćen status grada, te je tako Miščević u jednom četvorogodišnjem mandatu bio i predsednik Opštine i gradonačelnik Grada Sremske Mitrovice.  Po prestanku mandata nije se povukao iz javnog života. Za Mitrovčane, a posebno za njegove Mačvane ostao je u lepom sećanju.