Martinci domaćin manifestacije dečiji “Miholjski susreti sela” (Video)

„Dečiji Miholjski susreti sela“, tradicionalna manifestacija, održana je u Martincima. Manifestacija za cilj imala je unapređenje kvaliteta života i društvenih aktivizama u ruralnim sredinama, prikazivanjem etno i gastro izložbe, kulturno – umetničkim programom, sajmom ženskog stvaralaštva i raznim starim sportskim igrama. Organizotor događaja je Mesna zajednica Martinci uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Tradicionalna manifestacija „Dečiji Miholjski susreti sela“ prvi put održala se u selu Martici i donela posebnu čar i radost među najmlađima, koji su se oprobali u razni sportskim takmičenjima, brojnim kreativnim radionicama kao i u pravljenju tradicionalnih srpskih specijaliteta.

Veliki broj udruženja žena sa teriroije Grada Sremska Mitrovica odazvao se ovom događaju. Ona su prezentovala najbolje tradicionalne srpske specijalitete i razne rukotvorine.

Ove godine stavljen je akcenat na decu, s ciljem da se posalje snažna poruka o važnosti pružanja raznovrsnih sadržaja za najmlađe koje su za sve prisutne spremile članice okupljenih udruženja žena.

Mitrovačko selo Martinci bio je ovogodišnji domaćin manifestacije „Dečiji Miholjski susreti sela“, nakon Bešenova i Velikih Radinaca, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, uz podršku Grada Sremska Mitrovica.       

„Dečiji Miholjski susreti sela“ u Martincima, predstavljaju osvežavajući korak ka očuvanju kulture i bogate tradicije koja se neguje na ovim prostorima.

Katarina Marjanović