Predsednik Opštine Pećinci obišao radove na asfaltiranju ulica (Foto+Video)

U Opštini Pećinci vodi se računa o putnoj infrastrukturi i boljoj međumsenoj povezanosti. Ukupna dužina rekonstruisanih saobraćajnica je oko 4 kilometra, a vrednost radova iznosu 140 miliona dinara. Novac je obezbeđen od strane pokrajiskog nivoa vlasti, kao i delom iz opštinske kase. Radove je danas obišao predsednik te Opštine Siniša Đokić.

Ulica Gvozdenova u Ašanji kompletno je rekonstruisana i presvučena novim asfaltom. Kako kažu meštani ovog pećinačkog sela, rekostrukcija je bila neophodna jer je ovo jedna od prometnih ulica koja vodi ka seoskom groblju.

Nakon uređenja prilaznih puteva ka Ašanji, kao i rekonstrukcije Gvozdenove ulice, očekuje se kompletna rahabilitacija još tri ulice u ovom selu, kažu u mesnoj kancelariji.

Radilo se na realizaciji što bolje međumesne povezanosti u celoj opštini. Tako da je urađen priključak puta Sremski Mihaljevci –Šimanovci čime je ovaj deo opštine bolje povezan sa privrednim pećinačkim centrom Šimanovcima. A u toku je i rekontrukcija ulice Svetozara Miletića u samim Šimanovicima.

Predsednik Opštine Pećinci, Siniša Đokić obišao je izvedene radove i prilikom obilaska naglasio  da su  putevi od životne važnosti, oni utiču na privredni razvoj i poboljšavaju život građana, te se i u narednom period nastavlja s ulaganjima u putnu infrastrukturu.

U okviru ove investicije rekonstruiše se kolovoz osam uličica širom opštine. 100 miliona dinara  je obezbedila Pokrajinska vlada, 40 miliona je Opština Pećinci izdvojila iz sopstvenog budžeta.

Jovana Stupar