Radovi na mostu privremeno obustavljeni

Radovi na asfaltiranju puta Platičevo – Vitojevci završavaju se pre predviđenog roka, za pedeset radnih dana kažu nadležni. Ova je deonica puta duga 5,2 kilometra. Radove je danas obišla predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

Posle  više od pet  decenija stanovnici dva susedna sela Platičeva i Vitojevaca dobijaju novi put. Kako kažu to im dosta znači, jer je, pre svaga, novi put bezbedniji, a predstavlja i glavnu vezu sa Rumom i ostatkom opštine.

Problem mimiolaženja vozila dosta su uticali na  bezbednost na ovom delu puta, te stoga je problem rešen proširenjem kolovoza s pet na 6 metara, ističu u Mesnoj kancelariji Platičevo.

Ulaganja u putnu infrastrukturu značajna  su na području cele Opštine te se podjednaka pažnja usmerava kako na gradske saobraćajne pristupe, tako i na veze među selima, istakla predsednica Opštine Ruma.

Radovi na rehabilitaciji puta Platičevo – Vitojevci završeni su pre predviđenog roka, za pedeset radnih dana ističu nadležni, a danas se već mehanizacija seli na deonicu puta Platičevo – Grabovci, čijom rehabilitacijom će biti  ukupno  uređeno 9,2 km saobraćajnice u ovom delu rumske opštine.

Jovana Stupar