Tačno po planu 15. oktobra počela grejna sezona u Sremskoj Mitrovici (Video)

U Sremskoj Mitrovici juče je zvanično počela grejna sezona. Što se tiče energenata, obezbeđene su dovoljne količine gasa, a napravljene su i rezerve mazuta, ističe direktor JKP „Toplifikacije“ Sremska Mitrovica Slavko Sladojević. Toplane će u radnom režimu biti sve do 15. aprila, a ako vremenski uslovi budu zehtevali, grejanje će se produžiti i do 3. maja.

Od izgradnje naselja 29. novembar, Borivoje Kokar u svom stanu je 36 godina i greje se preko daljinskog sistema grejanja. U njegovom stanu od jutros su topli radijtori, i kako kaže, to ga veoma raduje.

Jedna od novina ove godine je da će grejni dan trajati od 05:30 do 21:30 časova. Svi remonti su završeni kako bi se krenulo na vreme sa grejnom sezonom.

Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici počela je baš u pravo vreme, kako dodaje direktor JKP „Toplifikacije“ i ističe da početak grejne sezone protiče po planu i bez problema.

Više od 3.400 korisnika greje se preko gradskog toplovoda, što je oko 245.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Grejna sezona trajaće do 15. aprila, a ako vremenski uslovi budu zahtevali grejanje će biti produženo i do 3. maja, izjavio je direktor „Toplifikacija“.

Katarina Marjanović