Sremska Mitrovica pobednik konkursa “Ekoopština”. Ambasador Francuske nagradu uručio gradonačelnici Milovanović (Foto+Video)

Sremska Mitrovica je na ovogodišnjem konkursu proglašena za pobednika u kategoriji „Održivo upravljanje otpadom“, a laureat je uručen gradonačelnici Svetlani Milovanović. Na ceremoniji dodele nagrada u Ambasadi Francuske, Milovanović je izrazila svoje zadovoljstvo povodom učešća Grada u ovom projektu, ali i postignutih rezultata.

Takmičenje je imalo za cilj da objedini aktere održivog razvoja, što uključuje predstavnike vlasti, udruženja, preduzeća oko istog projekta. U Mitrovici ističu veliku motivisanost svih učesnika u lokalu za saradnju na izazovima u oblasti upravljanja otpadom.

Projekat „Ekoopština“ je francusko- srpska platforma za saradnju na izazovima održivog grada, kroz identifikaciju dobrih praksi na lokalnom nivou u Srbiji, kao i u Francuskoj. Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, između ostalog je rekao da su ovo su ohrabrujući rezultati i ilustruju našu ambiciju da Ekoopština bude platforma za saradnju u pogledu životne sredine i održivog grada koji promoviše aktere zelenije Srbije i jača veze između srpske i francuske zajednice.

„Ekoopština“ za cilj ima da postane stub francusko – srpske saradnje u pogledu održivih gradova, rečeno je na ovom skupu.

Katarina Marjanović