Privredni razvoj Inđije se nastavlja (Video)

Privredi razvoj inđijske opštine nezaustavljivo napreduje. Dva domaća investitora upravo su završila izgradnju svojih pogona u Severoistočnoj radnoj zoni, a pregovori sa novim zainteresovanim kompanijama, iz Italije i Kine se nastavljaju. Popunjenost kapaciteta industrijske zone se bliži kraju, i Opština će zato zatražiti, uz posredovanje Republičke Direkcije za imovinu još 10 hektara zemljišta koji će biti u njenom vlasništvu i koje će moći u budućnosti da ponudi zainteresovanim ulagačima, rekao je predsednik Opštine Vladimir Gak.

Domaći investitor Kemoimpex podigao je logistički centar na površini od skoro 8 hektara, dok je druga firma SanitGranit investirala u postrojenje za proizvodnju kamene galanterije, odnosno izradu građevinskog i ukrasnog kamena i gipsa. Dok se u radnoj zoni gradi, u Cara Dušana 1 se pregovara sa novim investitorima. Ovog puta, kako je rekao predsednik Opštine za ulaganje su zainteresovani Italijani i Kinezi.

Pored toga, kako kaže Gak pregovara se i  za izgradnju fabrike za proizvodnju punjača za električna vozila, kao i za izgradnju centralnih magacina za pokrajinski nivo vlasti. Građani su zadovoljni privrednim napretkom, mogu da biraju zaposlenje, što je pre više od deceniju bilo teško zamislivo.

Kako interesovanje investitora ne jenajava, neophodno je proširiti postojeću radnu zonu, kako bi se na zahteve moglo adekvatno odgovoriti, kaže Gak.

Kao što je Gak i istakao, osim zaposlenja, značaj investicija se ogleda u većem prilivu novca u lokalni budžet, a samim tim se opštini pruža mogućnost da još više investira u puteve, komunalnu infratsrukturu, škole, vrtiće, kulturu i dr.