Čaušić: MUP šalje agregate u Šid

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić obišao
je večeras Šid nakon što je ovo područje zahvatilo nevreme i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova stanovnicima ovog mesta uputiti pomoć u vidu agregata, jer je deo teritorije ove opštine ostao bez električne energije usled prekida na dalekovodu.
Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam noćas u Šid, imajući u vidu da su usled kvara na visokonaponskoj mreži, čitav Šid i okolna mesta ostali bez struje. Na sreću, nije bilo intervencija pripadnika Sektora za vanredne situacije, ali u svakom slučaju, svi logistički kapaciteti
Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova stavljeni su na raspolaganje građanima Šida. Prvenstveno, tu mislim na agregate različite snage koji su već poslati iz raznih naših jedinica u Srbiji da što pre dođu ovde u Šid i da se stave na raspolaganje građanima Šida, sve dok ovaj kvar ne bude otklonjen“,
rekao je Čaušić.
Poručio je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek na terenu kada je o potrebno i uvek u službi građana.
Nadležne službe su već na terenu. Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvek na terenu kada je to potrebno, pa čak i u ovim situacijama. Naglasio bih da s obzirom da je nevreme noćas pogodilo nekoliko regiona naše zemlje, da mi nismo imali intervencije izuzev uklanjanja stabala na teritoriji Novog Sada i Smedereva“, istakao je Čaušić.
Apelovao je na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu oprezni, pogotovo oni koji žive pored vototokova.

Podsećamo, u popodnevnim časovima deo teritorije Sremskog i Podunavskog upravnog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim kišnim padavinama. Prema informaciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prethodnih šest časova, najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde, dok se dodatne padavine tokom noći mogu očekivati na prostoru zapadne Srbije, Srema, Bačke i Banata. Teritoriju opštine Šid zahvatilo je nevreme praćeno obilnim kišnim padavinama, a deo područja ostao je bez električne energije usled prekida na dalekovodu u selu Bačinci. Na saniranju problema i sanaciji angažovana je Elektrodistribucija Beograd i Novi Sad, a Republička direkcija za robne rezerve je takođe uputila agregate velikog kapaciteta za pomoć opštini Šid, navodi se u saopštenju MUP-a.