Ministar Martinović u poseti Šidu (Video)

Ministar Dr Aleksandar Martinović tokom posete Šidu, izjavio je da je zadovoljan dosadašnjom  realizacijom projekata koje u toj opštini fininsira Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave na čijem je on čelu.  Radi se o dva projketa, od kojih jedan podrazumeva ulaganje u bezbednost, a drugi u školsku infrastrukturu i čija se ukupna vrednost procenjuje na preko 200 miliona dinara.

Kako je tokom postete područnom odeljenju škole u Bačincima rečeno, ovo su, posle 1960. godine prvi opsežniji  radovi u fiskulturnoj sali, u kojoj se zbog loših, nebezbednih uslova nastava ne odvija u poslednje četiri godine.  Država u rekonstrukciju sale i popravku krovnog pokrivača ulaže 25 miliona dinara, dok opština sufinansira sa 5 miliona dinara.

Tokom obilaska Galerije i Muzeja naivne umetnosti, rečeno je da Ministartsvo sa 150 miliona dinara finansira izvođenje radova na još jednom projektu u Šidu, a reč je o projektu „Šid – bezbedan grad“. Cilj je povećavanje nivoa bezbednosti svih građana, ali i eksponata u Ilijanumu i Galeriji. Opština će za taj posao obezbediti 30 miliona dinara.

Tokom posete Šidu, bilo je reči i posledicama suprećelijske oluje, te je istaknuto da su  javni objketi koji su tada oštećeni ubrzo i sanirani. Takav slučaj je i sa školom u Bačincima, gde se sada  svi raduju skorom završetku radova. Krajnji rok za završetak rekonstrukcije fiskulturne sale je 31. oktobar, dok se „Šid- bezbedan grad“završava do sredine iduće godine. Tokom posete Šidu ministar je uručio 20 lap top računara koje će koristiti lokalna administracija.

Marko Ivković

%d bloggers like this: