Kako prevazići problem sa autobuskim prevozom? (Video)

U Inđiji smatraju da je javno – privatno partnerstvo najbolje rešenje za prevoz građana, te je izrada tog dokumenta pri kraju. Od iduće godine, primenom tog modela stekli bi se uslovi da javni prevoz u Inđiji bude na višem nivou, izjavio je predsednik Opštine Vladimir Gak koji je, kako je i sam u više navrata isticao nezadovoljan dosadašnjom saradnjom sa “Lastom”, kao i da su svi dosadašnji pokušaji da se stanje popravi nažalost, bili kratkog daha.

Građani opštine Inđija opet imaju problem sa gradskim i prigradskim prevozom. Dešava se da se autobus  “Laste” kasni ili da se jednostavno ne pojavi po redu vožnje,, kažu putnici.

O ovom problemu, otvoreno kao i u više navrata do sada govorio je i predsednik Opštine Inđija nakon ovonedeljnog sastanka Sistema 48. Sa polaskom dece u školu, problem je isplivao u prvi plan. Nije dobro, ali dajemo sve od sebe da nađemo bolje rešenje, iako su nam ovog trenutka ruke vezane, rekao je Gak.

Rešenje može da bude javno – privatno partnerstvo, stvaraju se uslovi da taj model zaživi u praksi, jer nadaju se u Opštini, tada će moći da preduzmu konkretne poteze u slučaju problema, a da na njih adekvatno odgovori druga strana.

Još je rečeno da će u tom dokumentu javno – privatnog partnerstva biti predviđeni autobusi zelene energije, ne stariji od pet godina  I sl. O svim tim pojedinostima građani će biti blagovremeno upoznati, kažu u lokalnoj samoupravi. Iz “Laste” smo pokušali tokom dana da dobijemo objašnjenje zašto se prevoz u Inđiji ne odvija po ugovoru, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

%d bloggers like this: