Bazar tradicije

U hladovini čalmanskog parka ordžan je „Bazar tradicije“ po 17. put. Upriličeno je takmičenje u kuvanju kotlića, a kako bi školski raspust bio ispunjen sprotskim aktivnostima za najmlađe su priređena sportska takmičenja.
Koliko nije važno pobediti, već učestvovati, dokazali su klinci i klinceze koji su se oprobali u sportskim takmičenjima, a kao i godinama u nazad, bacanje kamena sa ramena, kao i nadvlačenje konopca, tradicionalne sportske igre, bile su namenjene za odrasle, u kojima su se veoma dobro pokazali.
Blizu 100 mališana učestvovalo je u programu „Bazara tradicije“, gde su kroz igru i sportske aktivnosti, uz veliku volju i angažovanje, dali primer koliko je važno druženje, bavljenje sportom i negovanje tradicije, zahvaljujući organizatorima ove manifestacije, uz animatore koji su im priredili program u kom su uživali.
I ovog puta, manifestaciji se priključilo udruženja žena „Ženski svet “iz Čalme, uz gostujuće Udruženje žena iz Kuzmina „Dika“. Zajedno su pripremile raznorazne đakonije za sve prisutne, neodoljive domaće proizvode po kojima je Srem nadaleko poznat, a predstavile su kreativne i originalne rukotvorine.
U duhu tradicicije, uz izuzetno atmosferu, igralo se kolo, zbijale se šale, a kako sve to da prođe bez sremačkog kotlića, sremačkog kulena, kobasice, slanine, pa i uz po neku čašicu, uz mnogo smeha i dobrog raspoloženja – „Čalmanski bazar tradicije“ – dan za pamćenje, saopšteno je iz PR Službe Grada.