Podeljeno 218 auto sedišta (Video)

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je podela auto sedišta za bebe sa teritorije Grada Sremska Miitrovica, rođene u periodu od decembra prošle godine do aprila 2023., čime se nastavlja akcija podela auto sedišta mitrovačkim bebama. Akcija se realizuje u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, kao jedna od mera pronatalitetne politike Grada.

218 auto sedišta podeljena su mitrovačkim bebama koja su rođena od decembra 2022. do aprila 2023 godine. Roditelji koji su došli da preuzmu auto sedište jako su zadovoljni akcijom i mnogo im znači ovaj gest grada.

Dodelu auto sedišta su podržali gradski Savet za bezbednost saobraćaja, a na ovaj način osim što se želi da se utiče na bezbednost dece u saobraćaju, neophodna je i veća zaštita, istakao je zamenik gradonačelnice ovom prilikom. Sva sedišta su atestirana, urađena po propisanim standardima i poseduju isofix sistem za lako montiranje. Prisutnima je prikazan i kratak film o pravilnoj upotrebi auto sedišta, u zavisnosti od uzrasta dece.  

Grad će i dalje nastaviti da radi na unapređenju pronatalitetne politike, a u ovom slučaju najvažnije je unapređenje, zaštita i bezbednost najmlađih mitrovčana.

Danijela Đaković

%d bloggers like this: