TRI PUTA BIRAN ZA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA, ZALJUBLJENIK U SPORT I RIBOLOV: Ovo je Miloš Vučević, naslednik Aleksandra Vučića na mestu predsednika SNS

Za svog naslednika na mestu lidera Srpske napredne strane Aleksandar Vučić predložio je, a delagati SNS izabrali aktuelnog ministra odbrane Miloša Vučevića, aktuelnog ministra odbrane I potpredsednika vlade ali  i nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Vučević je rođen 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosečnom ocenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane. Član je SNS od njenog osnivanja.

Foto: Screenshot Instagram

Jedini tri puta uzastopno biran za gradonačelnika

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom.Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u istoriji grada. Potpredsednik Srpske napredne stranke postaje 2021. godine, a prošle godine postao je ministar odbrane.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dobitnik brojnih prestižnih priznanja

Vučević je dobitnik više priznanja, među kojima i povelje počasnog senatora Senata privrede Srbije 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević”, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dve godine kasnije, 2016. godine, te vrednosti su potvrđene i proglašenjem Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021.

Dobitnik je priznanja “Bela golubica” u okviru programa “Tesla Global foruma”. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske, kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života, a u 2022. godini dobio je najveće priznanje Srpske pravoslavne crkve – Orden Svetog Save drugog stepena.

Foto: N. Karlić/Novosti

Pasionirani je ljubitelj fudbala i sporta. Slobodne trenutke najviše voli da provodi u prirodi, u ribolovu. Govori engleski jezik. Oženjen je Majom, otac Mihaila i Danila.

Foto: Instagram

Čak 29 krupnih investicija i 11. 500 novih radnih mesta, samo za dve godine strani investitori uložili milione

Neke od ključnih stvari koje je Vučević, jedini gradonačelnik koji je tri puta uzastopno biran na ovu funkciju, uradio za Srpsku Atinu promenile su život građana iz korena.

Foto: TONS/ Aleksandar Milutinovic

U proteklih desetak godina se u Novi Sad slilo čak 29 krupnih investicija, što je rezultiralo otvaranjem novih 11.500 radnih mesta. U protekle dve godine strani investitori su potpisali sporazume o ulaganju i uložili čak 262,9 miliona evra:
Nidek, Kontinental i Beri Kalebo. O veličini i efektima samih investicija svedoči činjenica da će ova poslednja, Kontinentalova, prema procenama sama da uveća BDP Srbije za više od 2 odsto. U Novom Sadu posluju i druge kompanije svetskog kalibra- Šnajder elektrik, Aptiv, Lir…

Foto: Instagram/Miloš Vučević

Na poziciji je ministra odbrane i poptpredsednika Vlade Srbije, gde je odmah po postavljanju plata zaposlenima i oficirima povećanja, po naredbi vrhovnog komandanta započeo projekat 5000 specijalaca, najavio brojna ulaganja u namesku industriju i modernizaciju vojske.

nsuzivo.rs

%d bloggers like this: