Posledice nevremena (Video)

Jako nevreme, praćeno obilnim pljuskovima i gradom sinoć zahvatilo je Srem. Elementarna nepogoda je prouzrokovala štetu na poljoprivrednim usevima, preve su procene, a o visini štete još je rano govoriti.  Radarski centar  na Fruškoj Gori sinoć je lansirao preko više desetina protivgradnih raketa i trenutno je u pripravnosti.

Poljoprivrednici u šidskom selu Moroviću ne pamte  veće nevreme u poslednjih nekoliko godina.  Prvo je, kažu pala jaka kiša, a onda su usledili gradonosni oblaci.

Za razliku od najzapadnijeg dela Srema, centralnom deo, dakle rumski atar najjače padavine su zaobišle. Njive su mestimično pod vodom, kažu pojoprivrednici iz Vognja koji su obišli svoje oranice

Preko 32 litre kiše je palo u poslednja 24 sata na području inđijske opštine, saznajemo u Zemljoradničkoj zadruzi. 

Led je kasno juče padao u mitrovačkim selia i napravio ozbiljne probleme. Kada je reč o oranicama, pod ledom i vodom nasle su se njive u Laćarku, Martinacima, Čalmi i Divošu.  Šteta je pričinjena, nema dileme, kažu resornoj Gradskoj Upravi timovi su na terenu i utvrđuju poslednice

Iz radarskog centra odmah je reagovano, kažu iz gradske uprave za poljoprivredu Mitrovica te su lansirano 54 protivgradne rakete i to po 9 u Čalmu, Velikim Radincima i Laćarku, 8 u Kuzminu, 7 u Martincima i 3 za Severnu Mačvu. Nadležni apeluju da poljoprivrednici osiguraju svoje useve, kako bi izbegli gubitke, jer poznato je da poljoprivredna proizvodnja fabrika pod otvorenim nebom.

Jovana Stupar