“Hrabri” iza lažnih profila. Kome smeta objava o uzurpiranju parka u Šidu? (Foto)

Sremska televizija je na poziv građana krajem prošle nedelje izašla na teren i zabeležila problem u ulici Laze Kostića u Šidu.  Problem zaista postoji i vidljiv je svakom ko prođe tim delom grada. Neko je, a sve ukazuje da se radi o investitoru obližnjeg objekta (na gradilištu nije bila tabla sa podacima investicije) uzurpirao javnu zelenu površinu i na nju odložio građevinski materijal, cevi, šut….  Građani, iz tog razloga ne mogu više bezbedno da prolaze stazama, a i pitaju se šta će biti sa tom lokacijom.

Objava Sremske televizije o tom problemu Šiđana je na društvenim mrežama, naišla na negativne komentare, ali gotovo isključivo sa lažnih profila. Usledila su vređanja onih koji se žale da je park uzurpiran, ali nisu štedeli ni televiziju koja se usudila da to objavi. Išlo se u tim komentarima toliko daleko da se tvrdilo da park tu i ne postoji?!

U prvi mah smo se zapitali zašto sve to, kome smeta istina, a onda smo postupili  onako kako stručnjaci zaduženi za bezbednost na internetu savetuju kada prepoznate lažni profil: prekinili smo komunikaciju, blokirali ih i prijavili profile kako bi se preduzele potrebne aktivnosti za deaktivaciju profila ili dodatnu kontrolu i verifikaciju naloga.

Žao nam je što su zbog toga građni koji se svojim imenom i prezimenom pojavlju na društvenim mrežama bili uskraćeni da ostave komentar na ovu objavu. I pohvala i kritika su uvek dobrodošle, rado ćemo ih sve razmotriti, ali samo se prvo predstavite, to je red.

Sremska televizija planira da podnese i krivične prijave posebnom odeljenju Višeg tužilaštva za visokotehnološki kriminal i očekujemo da će se “lažnjacima” uskoro ući u trag.

Uređivački kolegijum Sremske televizije

%d bloggers like this: