Novi propisi za tehničke preglede (Video)

Na snagu stupaju novi propisi za tehničke preglede od 5. jula ove godine upozoravaju u Privrednoj komori Srbije. Reč je o proveri kočionog sistema, gde će s proveravati takozvana ovalnost diskova, detaljna provera kočnica na prikolicama i sistem za izduvne gasove. Mišljenja građana vezano za nova pravila tehničkih pregleda su podeljena, dok neki smatraju da je odluka dobra za bezbednost saobraćaja, drugi kažu da je postavljena granica veoma rigorozna. 

Iz Auto moto kluba savetuju nam da pre tehničkog pregleda vozilo prođe pregled kod majstora, da se proveri signalizacija jer je to jedna od najčešćih neispravnosti, kao i da postoji mogućnost da vozilo prođe tehnički pregled sa manjim oštećenjem stakala, branika usled nekih manjih saobraćajnih nezgoda u smislu naslanjanja na parkingu. Iz ovog kluba smatraju da uvođenjem novih promena neće biti nekih većih problema. 

U Privrednoj komori Srbije ističu da se cena tehničkog pregleda za putnička vozila za sada neće menjati, trenutno se radi na tome da se izmene propisi za tehnički pregled vozila.

Nikolina Marković

%d bloggers like this: