Voz naleteo na traktor

Prema nezvaničnim saznanjima, voz je naleteo na traktor u Kukujevcima. Još uvek nije poznato da li je neko povređen.

Saopštenje Železnica Srbije:

“Na pruzi Beograd Centar- Šid, na delu između stanice Martinci i Kukujevci Erdevik, na pružnom prelazu obeleženim znacima vertikalne i drumske signalizacije, u vreme kada su polubranici bili spušteni i time zabranjen prolazak preko pruge, u ponedeljak 24. aprila u 9.02 časova došlo je do nesreće u kojoj nije bilo povređenih.

Vozač traktora provlačeći se između spuštenih rampi vozilom je izašao na prugu, kada je na njega je iz pravca Šida naletela železnička građevinska mašina- podbijačica u vlasništvu „Infrastrukture železnice Srbije“.

Samo pukom slučajnošću udes se okončao bez tragičnih posledica.

Zbog udesa došlo je do zatvora pruge na levom koloseku pruge, dok se na desnom koloseku saobraćaj redovno odvijao. O nesreći je odmah obavešten MUP, a na lice mesta izašla je Železnička komisija za vanredne događaje.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo apeluje i upozorava da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na putnim prelazima, kao i da se vozači ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno i prema sebi i prema drugima, kako bi se sprečile nesreće.

Ovog puta uz veliku sreću izbegnute su tragične posledice, ali ostaje upozorenje u sezoni poljoprivrednih radova da vozači na putnim prelazima poštuju saobraćajne propise.

Nesreće u kojima učestvuju vozači traktora najčešće se završavaju tragično, kao što je nažalost bilo prilikom poslednje ovakve oktobra 2022. na pruzi između stanica Pančevo Varoš i Banatsko Novo Selo. Tada traktorista nije poštovao znake drumske signalizacije i na njega je na putnom prelazu nalateo putnički voz koji je saobraćao iz stanice Beograd Centar za Vršac.”

%d bloggers like this: