U planu rekontrukcija magistralnih puteva (Foto+Video)

Iako se Inđija svrstava u red lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu ulagale značajna sredstva u dotrajale puteve na svojoj teritoriji, ipak ostalo je još nerehabilitovanih deonica za koje se sredstva traže kod viših nivoa vlasti.  Skoro 100 miliona dinara do sada je već obezbeđeno sa pokrajinskog nivoa vlasti za rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Krčedinu.

Istrorijskim projektom, kako ga nazivaju u Inđiji, pre samo neku godinu asfaltiarne su sve neasfaltirane ulice, bilo ih je oko 80, ili preko 45 kilometara puta.  Radilo se isključivo o lokalnim putevima, za koje se tada Opština Inđija kreditno zadužila, da bi se posao uspešno priveo kraju. Danas su na red došle magistralne saobraćajnice koje prolaze kroz tu sremsku opštinu. Jedna od njih je u Ljukovu, meštani i vozači kažu da svakim danom postaje sve nebezbednija za odvijanje saobraćaja 

U lokalnoj samoupravi upitani za problem kažu da su upoznati sa stanjem na terenu, i da traže rešenje u saradnji sa višim nivoima vlasti, s obzirom da se radi o magistralnom putu, a i da nije jedini u Inđiji koji je u lošem stanju. O tom problemu predsednik Gak je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kada je nedavno obilazio Sremski okrug.

Za sada je izvesno da će se raditi put kroz Krčedin, jer je za njegovu rekonstrukciju Opština konkurisala kod Uprave za kapitalna ulaganja i odobreno joj je 98 miliona dinara kako bi se ulica Cara Dušana u Krčedinu rehabilitovala, kažu nadležni.

Aleksandar Krkobabić

%d bloggers like this: