Na Dan pozorišta potvrđena neophodnost adaptacije pozorišne zgrade (Video)

Svetski dan pozorišta koji se obeležava na današnji dan bio je jedan od povoda da proverimo dokle se stiglo sa planiranom rekonstrukcijom pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici.

Nadležni kažu da ovih dana isčekuju rezultate konkursa i da se nadaju pozitivnom ishodu, to jest da će dobiti sredstva za planirane radove na objektu u centru grada.

Na sceni mitrovačkog pozorišta do sada su nastupali poznata glumačka imena, i u gradu koji se smatra administrativnom prestonicom Srema postoji kultura odlaska u pozorište kažu naši sagovornici. Oni ujedno ističu I neophodnost adaptacije mitrovačkog pozorišta.

Zgrada u centru grada koja je podignuta četrdesetih godina prošlog veka oduvek je bila epicentar kulturnog života Mitrovice. Zub vremena ostavio je traga na građevini koja decenijama nije kompletno rekonstruisana, s vremena na vreme rađeni su manji radovi, kažu u upravi Pozorišta.

Grad Sremska Mitrovica ranije je najavio projekat uređenja Pozorišta. Potrebna dokumentacija za radove je pripremljena o čemu je Sremska TV već izveštavala, sada se čekaju sredstva za otpočinjanje složenog I obimnog posla koji bi ovom objektu vratili nekadašnji sjaj ali ga I modernizovali.

Za planirane radove potredno je oko 130 miliona dinara. Novi enterijer ostaće u postojećem maniru, ali će biti upotrebljen nezapaljiv materijal, gledalište će dobiti veći nagib, a scena će biti niža.

Mitrovačko Pozorište je profesionalno sa dugom tradicijom negovanja amatera, godišnje ga poseti više desetina hiljada ljubitelja pozorišne umetnosti.

Jovana Stupar

%d bloggers like this: