Mitrovčani piju kvalitetnu vodu (Video)

Građani Sremske Mitrovice piju jednu od najčistijih I najkvalitetnijih voda u Vojvodini I Srbiji, rekao je za našu televiziju Borislav Babić, direktor JP “Vodovod” Sremska Mitrovica. Povodom Svetskog dana voda koji se ove godine obeležava pod sloganom “Budi promena” nadležni podsećaju da su vodni resursi u svetu ograničeni, da preti opasnost da do 2030.godine 700 miliona ljudi širom sveta može da bude raseljeno zbog nestašice vode, te apeluju na racionalnu potrošnju.

Građanima Sremske Mitrovice i naseljenih mesta voda, zdrava i pitka je dostupna 24 sata svih 365 dana u godini.  Oni su zadovoljni kvalitetom dostupne „gradske“ vode i njenom distribucijom

Kako bi se ozbedila zdrava i ispravna voda pre svega za piće, ali i tehnička voda za svakodnevnu upotrebu voda sremskomitrvačkog vodovovoda kontroliše se u laboratorijama u vodovodu ,ali  prolazi  i kroz analize reginanog  zavoda za javno zdravlje.

Povodom svetskog dana voda iz JP „Vodovod“  apeluju na građane o značaju uštede vode. Tokom prethodnog perioda iz tog preduzeća organizovali su niz edukativnih događaja kako bi se građanima probudila svest o značaju vode.

Svetski dan voda zvanično je usvojen 1992. Godini i od  tada se sa sve više pažnj eobeležava širom sveta. Na ovaj dan  i svako od nas može se podstaknuti   i kako sam slogan ove godine glasi „Pokrenuti promenu“ i više pažnje posvetiti značaju vode, kao resursu  koji život znači, poručuju iz sremskomitrovačkog vodovoda.

Jovana Stupar