Predsednik Vučić posetio Srem (Foto+Video)

Srbija će nastaviti odgovornu politiku kao I politiku razvoja I neće odustati od očuvanja mira I stabilnosti, poručio je tokom posete Sremskom okrugu  predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On je tokom posete obišao šest mesta gde je boravio u pojedinim institucijama, proizvodnim pogonima, objektima, a posetu je završio u Sremskoj Mitrovici gde se obratio građanima.

Donji Tovarnik, Opština Pećinci

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić počeo je svoju posetu Sremu. U Donjem Tovarniku dočekali su ga Igor Mirović predsednik Vlade AP Vojvodine, Miloš Vučević ministar odbrane, Zoran Drobnjak direktor JP “Putevi Srbije”, predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić i brojni građani.

Predsednika Aleksandrara Vucica, tradicionalno na sremski način  dočekali su meštani Donjeg Tovarnika, kao i predstavnici lokalne samouprave. U razgovoru sa njima istako je da još nije nije obišao mesto u kome mu je rečeno da imaju sve i da im ništa ne treba, a to je upravo čuo u Tovarniku, ipak država je spremna da pomogne i u tom kraju realizaciju nekih važnih projekata, pre svega infrastrukturnih. Nakon obraćanja predsednik Vučic iskoristio je priliku da obiđe prostorije Lovackog udruženja Donji Tovarnik i Udruženje žena “Suncev cvet”.

Prilikom posete Donjem Tovarniku predsednika Vučića je zainteresovao i projekat  obnove  srednjovekovne tvrđave Kupinik o čemu su mu govorili domaćini, te je on obećao pomoć za i taj projekat, ukoliko lokalna samouprava pripremi projektnu dokumentaciju. Od meštana Donjeg Srema oprostio se rečima “Hvala što ste vredni i što se trudite da sami stavarte, radite i privređujete”.

Stara Pazova

Predsednik Srbije nastavio je posetu Sremskom okrugu obilaskom Stare Pazove. Predsednik je stigao u Staru Pazovu, gde obilazi proizvodni pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš“.

Inđija

Prilikom posete Inđiji predsednik Srbije je obišao proizvodni pogon kompanije „Plastik Gogić“. Vučić se pozdravio sa radnicima i poželeo im srećan rad. Dočekali su ga Slobodan Gogić, vlasnik kompanije i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak

Ruma

Vučić Stigao u Rumu. Obećao razvoj infrastrukture. – Ono što je za vas važno jeste da penzioneriimaju veće penzije, radnici veća primanja. Primanja će morati da budu veća. Ruma će biti najbolje povezamna kada završimo Fruškogorski koridor. Omogućiće trazvoj turizma.

Predsednik je u Rumi prisustvovao otvaranju novog objekta PU „Poletarac“, objekat „Kockica 2”.– Srećan sam što nije pitanje da li su ljudi zaposleni, već kolika su primanja. To govori o napretku, a moraće da budu veća.

Moramo da uradimo prečistač otpadnih voda, prugu iz Pazove prema Mitrovici i Šidu, ali ono što je vama važno jeste da penzionerima moramo da obezbedimo veće penzije i redovne plate. Primnja će morati da budu veća. Ruma će biti najbolje povezani region kada završimo Fruškogorski koridor – rekao je predsednik.

Prilikom obilaska vrtića Vučić je izjavio da će za tri godine biti završen kompletan Fruškogorski put i to će biti super za Rumu i čitav kraj. On je rekao da rekao da nikad bolji i lepši vrtić nije video čak ni u Beogradu.