Razglednice iz Banja Luke

U bratskom gradu Banja Luci otvoren je treći Međunarodni sajam turizma “Banja Luka 2023”. Sajam je otvorio gradonačelnik Draško Stanivuković, a na ovom sajmu učestvuje i Grad Sremska Mitrovica.
Kako je rekao Dušan Drča, direktor gradske Turističke organizacije, ovo je prilika da podsetimo sve stanovnike nama bratskog grada na lepote i zanimljivosti koje Mitrovica nudi. Gradska Turistička organizacija, pod sloganom: “Dođi, doživi, zapamti – grad vredniji od carske kćeri”, predstavlja Sremsku Mitrovicu na način kakav naš grad zaslužuje. Prezentovani su brojni turistički potencijali, stari zanati, glavne atrakcije Grada, a najavljena je “Borba za Sirmijum”- prva OCR trka u Sremskoj Mitrovici. Drča je dodao da je mitrovački štand privukao veliku pažnju posetilaca, koji su imali priliku da virtuelno prošetaju kroz naš grad u VR kutku u sklopu štanda i degustiraju slaniše, slatkiše, razna pića – dela lokalnih proizvođača.
Ovaj sajam je prilika da se učvrste veze u oblasti turizma, ali i prilika da Mitrovica prezentuje svoja turistička bogatstva velikom broju posetilaca sajma, zaključio je zamenik gradonačelnice Petar Samardzić, koji je ,takođe, posetio sajam.
Dejana Kovačević