Predstava za decu “Čistoća je pola zdravlja”

Predstava za decu “Čistoća je pola zdravlja” u Subotu, 25. februara 2023. godine u 12 sati na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović”

Radnja predstave govori o nemarnom odnosu klovna Čarlekina prema životnoj okolini, koji je zaljubljen u cirkusku balerinu, a koja na njega svojim dobrim primerima utiče i menja njegove loše navike u dobre, uči ga da se odgovorno ponaša prema životnoj okolini i da je ne zagađuje te on do kraja predstave postaje dobar i čuvaran prema svojoj okolini i prirodi, shvatajući da je takav način ponašanja uslov za sopstveno dobro zdravlje, kao i zdravlje drugih. Predstava ima za cilj da kod dece podstakne razvoj ekološke svesti.

Predstava obiluje komičnim situacijama čiji su akteri pantomimičar i baletski igrač Goran Jovanov koji igra ulogu klovna Čarlekina, profesionalna baletska igračica Ana Lipij, u alternaciji sa Tanjom Damjanovski, u ulozi cirkuske balerine i u ulozi šefa cirkusa. Ovaj duhoviti i poučni pozorišni komad je propraćen izuzetno lepom klasičnom klavirskom muzikom. Predstavu je režirao Predrag Kolarević.

Jovana Stupar

%d bloggers like this: