Uručena priznanja najuspešnijim vinarima i obećana podrška u promociji naših vina (Foto + Video)

Na svečanoj skupštini Udruženja proizvođača grožđa i vina ”Srem – Fruška gora” održanoj u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu dodeljena su priznanja najuspešnijim vinarima u protekloj godini. Među nagrađenima je i Vinarija Vinčić iz Šida. Vlasniku je uručena Povelja Saveza vinara i vinogradara. Svečanoj sednici je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je tim povodom izjavio da će Vlada nastaviti sa podrškom vinarima i vinogradarima širom Vojvodine.

“Imamo velike ambicije i u ovoj godini. Jedan deo proizvođača vina predstaviće se u Njujorku u narednih nekoliko meseci, što znači da smo opredeljeni da sa znatnim finansijskim sredstvima kada je reč o predstavljanju naših vina budemo prisutni ne samo u Srbiji i regionu, već i na onim mestima gde vinogorje kao što je fruškogorsko zaslužuje da bude “, rekao je Mirović.

Predsednik Udruženja proizvođača vina i grožđa Srem – Fruška gora, Gordan Bašić izjavio je da svi projekti Udruženja za osnovnu ideju imaju promociju Fruške gore kao značajne vinske regije.

Fruška gora je vezana uz vinogradare i uz vino. Kakvo je to vino i njegov kvalitet vidi se po rezultatima koji stižu u poslednjih nekoliko godina na adrese fruškogorskih vinarija. Ostalo je još puno posla da se uradi, puno teroara da se istraži i puno velikih vina da se napravi. Udruženju je u prvom planu završetak elaborata za geografsko poreklo Fruška gora, rečeno je na ovom skupu.

%d bloggers like this: