Humanitarni koncert za Lazara

LAZARU JE MAJKA DALA BUBREG, ALI JE I ON OTKAZAO: Mladić može da se izleči, potrebna mu je naša pomoć

LAZARU Čoliću su 2000. godine, kada je imao 14 godina, otkazala oba bubrega. Dečak koji je trebalo da juri za loptom, trčao je svaka dva dana trku za život jer je morao na dijalizu.

Ipak, imao je sreće da je majka mogla da mu da bubreg, te mu je već 2001. transplantiran u “Tiršovoj”. Operaciju je izveo tim lekara iz Nemačke. Život je opet bio lep.

Ali 2012, nakon šest meseci provedenih u bolnici, otkazao je i majčin bubreg. Ostala je samo dijaliza – svaki drugi dan, po četiri sata. 

Otac je dijabetičar i ne može da bude davalac. Lazar je odmah stavljen na listu čekanja kataverične transplantacije u Srbiji (kada se organ donira u slučaju moždane smrti). Nijednom se za ovih 10 godina nije ukazala mogućnost za transplantaciju. Jedina opcija je spas u inostranstvu. Analize su urađene, čeka poziv klinike. Ali džaba i poziv, ako nema 9 miliona dinara, pa i malo više!

Upišite 1400 i pošaljite na 3030. Znajte da je vaša jedna poruka ravna životu. Znajte da pola pakle cigareta, jedna čokolada, 100 g. kafe… koliko je tih 200 dinara je život za Lazara!

Milena Božić

%d bloggers like this: